Peste 3500 de investiții în sistemul național de sănătate. Ce spune Alexandru Rafila, ministrul Sănătății despre aceste proiecte 

Invitat în cadrul evenimentului dedicat investițiilor din sănătate, realizate cu fonduri PNRR, „PNRR: un salt istoric pentru sănătate în România”, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit public despre importanța pe care o au aceste proiecte pentru sistemul medical din țara noastră.

În declarația publică, Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a amintit faptul că țara noastră, prin PNRR, a reușit să acceseze fonduri pentru 3500 de proiecte ce vizează sistemul medical. „în momentul de faţă, avem în România pe sănătate 3.500 de proiecte în derulare, proiecte de investiţii majore care vor schimba, în scurt timp, spun eu, însemnând unul, doi sau trei anim faţa sistemului de sănătate din România. Nu avem doar cabinete de medici de familie, avem şi centre comunitare integrate, avem ambulatorii de specialitate, avem secţii de neonatologie şi poate ceea ce este cel mai spectaculos şi semnificativ pentru public este că sunt multe spitale care au început să se construiască în România” a precizat ministrul Sănătății. 

Totodată, ministrul Sănătății a explicat și viziunea sa cu privire la parteneriatele pe care Ministerul Sănătății le are cu profesioniști din domeniu și organizații nonguvernamentale. „Dacă o să reuşim, o să reuşim doar dacă avem parteneriate şi astăzi o să punem în evidenţă aceste parteneriate ale profesioniştilor din sănătate, din Ministerul Sănătăţii, din spitale din România, cu presă şi, nu îl ultimul rând, aş spune organizaţiile neguvernamentale. Am lucrat foarte bine cu toţi, chiar dacă uneori ne-au criticat. Am învăţat din această critică. Important este să fie critică constructivă, să existe un gând bun în spate, pentru că lucrăm pentru binele acestei ţări şi pentru cetăţeni” a mai spus Alexandru Rafila. 

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea