Peste 50.000 de morți în SUA! Pandemia va ucide mai mulți americani decât au murit în Vietnam

Situația din Statele Unite ale Americii este îngrijorătoare, unde numărul deceselor provocate de noul coronavirus a depășit, vineri, 50.000. Și mai grav este că autoritățile se așteaptă la alte zeci de mii de decese, chiar dacă pentru moment nu se poate anticipa o cifră exactă. Potrivit unei analize care a fost prezentată de CNN, numărul morților l-ar putea depăși, într-o singură săptămână, pe cel al americanilor care și-au pierdut viața în aproape zece ani de lupte în Vietnam.

Problema majoră e că sunt date noi care sugerează că mult mai multe persoane sunt infectate decât prezintă statisticile oficiale. Cercetătorii Universității de Nord-Est sugerează că până la 1 martie, când a fost confirmat primul caz de coronavirus la New York, peste 10.000 de oameni erau deja infectați numai în metropola americană și la fel s-ar fi întâmplat și în alte state.

SUA se apropie de pragul de 900.000 de îmbolnăviri, statul New York fiind cel mai afectat. Numărul persoanelor declarate până acum vindecate de COVID-19 se apropie de 83.000.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea