Peste 500 de români au fost tratați cu medicație antivirală specifică, în Centrele de Evaluare ambulatorie pentru pacienții COVID-19

Ministerul Sănătății informează cu privire la faptul că peste 500 de români, infectați cu SARS-CoV-2, au primit medicație antivirală specifică, în cadrul Centrelor de Evaluare ambulatorie pentru pacienții COVID-19. Medicamentul administrat este antiviralul Molnupiravir.

La nivel național, au fost deschise 222 de Centre de Evaluare COVID-19. Acestea își desfășoară activitatea în cadrul spitalelor și au fost create cu scopul de a degreva Unitățile de Primiri Urgențe și Camerele de Primiri Urgențe de numărul mare de pacienți cu simptome specifice infecției cu SARS-CoV-2.

De la deschierea acestor unități și până în prezent, peste 11 mii de români au fost evaluați în cadrul Centrelor. Dintre aceștia, 500 au primit medicație antivirală specifică. Este vorba despre medicamentul antiviral inovativ Molnupiravir. Acesta este primul medicament specific cu administrare orală anti COVID-19 aprobat pentru persoanele cu risc de a dezvolta o formă severă de COVID-19.

Ministerul Sănătății informează cu privire la faptul că, de asemenea, Centrele de Evaluare recomandă ca alternativă terapeutică pentru formele ușoare și medii de COVID-19 antiviralul Favipirativ. Acesta poate fi achiziționat și prin intermediul rețelei de farmacii cu circuit deschis. Datele arată că 153 de farmacii la nivel național dețin acest produs.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea