Peste 87.000 de teste rapide antigen, distribuite în farmacii

Peste 87.000 de teste antigen rapide, care pot depista infecția cu SARS-CoV-2, au fost distribuite în farmaciile din întreaga țară. Anunțul a fost făcut de Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, în cadrul unei conferințe de presă.

Din datele pe care le are Ministerul Sănătății până în prezent, 1000 de farmacii din România și-au dat acceptul de a participa la programul de testare rapidă cu teste rapide antigen al Ministerului Sănătății.

Farmaciile au beneficiat de un program de formare a farmaciștilor pentru a putea recolta probele biologice de la pacienți. Toate testele au fost oferite gratuit, a explicat Ioana Mihăilă. Dacă vor să fie testați, pacienții trebuie să plătească o sumă de bani, care acoperă procedura de efectuare a testului și echipamentele de protecție folosite de angajații farmaciilor.

Farmaciile care au depus pentru avizare şi care au trecut prin procesul de formare a farmaciştilor care vor recolta efectiv testele antigen pot odată cu distribuirea acestor teste să le solicite de la direcţiile de sănătate publică şi să le utilizeze. Testele au fost puse la dispoziţie gratuit farmaciilor, cu recomandarea de a utiliza prioritar teste puse la dispoziţie gratuit, dar ele pot percepe un cost pentru serviciu, care ar trebui să acopere timpul personalului care recoltează, echipamentele de protecţie”, a precizat ministrul Ioana Mihăilă.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea