Platforma de vaccinare va fi modificată. Care sunt schimbările vizate

Platforma de vaccinare, cu ajutorul căreia se pot face programările, dezvoltată de Serviciul de Telecomunicații Speciale, este într-o permanentă schimbare, pentru a răspunde cât mai bine cerințelor.

O nouă modificare, anunțată de coordonatorul campaniei de vaccinare, col. dr. Valeriu Gheorghiță, vizează persoanele încadrate în etapa a 3-a, aflate pe listele de așteptare, care în acest moment nu pot ști când le vine efectiv rândul la vaccinare.

O altă schimbare anunțată vizează tipul de vaccin folosit într-un centru de vaccinare, pe care cine se programează nu-l poate ști decât doar după data programării la rapel.

Sunt câteva elemente esenţiale care vor fi schimbate la platforma de programare. Primul aspect care urmează să fie disponibil este estimarea timpului probabil al vaccinării, perioada, intervalul de timp în care persoana care se înscrie pe lista de aşteptare va putea fi vaccinată efectiv. Al doilea lucru, încercăm să transparentizăm tipul de vaccin din respectivul centru de vaccinare, pentru că o persoană care stă poate 30 de zile pe lista de aşteptare, ajunge să se programeze într-un centru şi îşi dă seama că nu vrea să se vaccineze cu acel vaccin, ceea ce pentru noi nu ar trebui să se întâmple. Mi se pare firesc ca omul să ştie de la început pe ce listă de aşteptare se programează şi pentru ce tip de vaccin, chiar dacă până la urmă disponibilitatea mai multor tipuri de vaccinuri nu este neapărat un obiect care să permită alegerea vaccinurilor, ci să permită programarea şi accesul într-un număr mai mare de persoane la vaccinare, plecând de la premisa că cele patru vaccinuri până la urmă au beneficii maximale faţă de forme severe, faţă de complicaţi ale bolii, decese”, a declarat col. dr. Valeriu Gheorghiță.

Modificările ar urma să fie văzute, cel mai probabil, de luna viitoare.

 „Cred că în prima parte a lunii aprilie foarte probabil să fie operaţionalizată acea estimare a timpului până la vaccinarea efectivă. Lăsând la o parte procedura tehnică, în fiecare centru de vaccinare mai există încă parte din cabinete care nu au fost activate, ele urmează să devină active în prima parte a lunii aprilie. Până pe 13 aprilie vom deschide peste 350 de cabinete pentru Pfizer. O altă schimbare importantă – în prima parte a lunii aprilie vom creşte numărul de persoane programate pe cabinet de la 60 la 90, deci practic o să crească cu 50% capacitatea de vaccinare în centrele de vaccinare”, a mai spus coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Tags: , , , , ,
Ți-ar putea plăcea