Platformă online de diagnosticare gratuită, deschisă de Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara

Spitalul de Boli Infecțioase si Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara anunță că a pus la dispoziția pacienților cu patologii pulmonare (fibroză și alte boli interstițiale), dar si medicilor care doresc să obțină o a doua opinie, o platformă online de diagnosticare gratuită.

Potrivit unui comunicat de presă al unității medicale, diagnosticul este stabilit de o echipă multidisciplinară formată din specialiști în pneumologie și radiologie ai unității sanitare din Timișoara.

Pagina de internet ce cuprinde platforma este securizată, iar medicul curant sau pacientul pot încărca rezultatul investigațiilor imagistice, dar si alte documente medicale pentru obținerea unei a doua opinii. Utilizatorul își creează un cont, se loghează cu o parolă, care se generează automat si care oferă securizare suplimentara, si își introduce datele personale. Informațiile din contul utilizatorului pot fi văzute exclusiv de cel care încarcă informațiile în platformă si de medicii care fac parte din echipa de diagnostic”,  se arată în comunicat.

Pacientul sau medicul acestuia pot sa introducă in platformă imagini CT, istoricul medical, informații despre alte afecțiuni, dar pot sa adauge si probele funcționale pe care le-a făcut pacientul de-a lungul timpului, de exemplu, analiza de spirometrie. Odată finalizata aceasta etapa, informațiile intră in atenția echipei de specialiști ai spitalului nostru care evaluează cazul. In unele situații sunt solicitate informații sau investigații suplimentare, după care echipa noastră se pronunță asupra diagnosticului, practic realizează o încadrare in boală. Opinia medicală a echipei de pneumologi si radiologi vine însoțită de recomandări de investigații si monitorizare. Nu oferim însă tratament”, a explicat  dr. Diana Manolescu, director medical al Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara.

De asemenea, echipa multidisciplinară oferă informații medicului curant si face recomandări pentru consult.

Pneumonia Interstițială Difuză (PID) reprezintă un grup de peste 200 de afecțiuni respiratorii care afectează structura anatomică a plămânului. Diagnosticarea este dificilă din cauza suprapunerii numărului mare de boli care au aceleași simptome. De aceea, diferența o face experiența medicală, îndeosebi in ceea ce privește partea imagistică. Din păcate, unele dintre afecțiuni sunt foarte severe si au o rată de supraviețuire medie de 4-5 ani”, a mai spus. dr. Diana Manolescu, citată în comunicatul unității medicale.

Pagina de internet a proiectului poate fi accesată folosind următorul link: www.pidsecondopinion.ro

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea