Povestea terapeutului care a învins lupta cu cancerul: „Profesia aceasta m-a ales ea pe mine”

Diagnosticul de boală oncologică este foarte greu de dus pentru orice persoană. Alin Savelie a reușit de două ori să învingă lupta cu această afecțiune, iar astăzi este unul dintre psihologii care lucrează cu persoanele bolnave de cancer. Psihoterapeutul a vorbit despre misiunea sa, în direct la Medika TV.

În ceea ce privește afecțiunile oncologice, multe dintre clinicile private au implementat programul „Tumor Boarding”, ce presupune formarea unei echipe medicale pluridisciplinare cu ajutorul căreia pacienții beneficiază de tratamente inovative, oferite de mai mulți specialiști. Unul dintre acești specialiști este și psihoterapeutul.

Un astfel de program funcționează și în cadrul Rețelei  Private de Sănătate Regina Maria, iar psihoterapeutul care este alături de pacienții bolnavi de cancer se numește Alin Savalie. Specialistul recunoaște că a ales această profesie, în urma unor experiențe personale cu această boală, fiind la rândul său pacient.

„M-a ales pe mine profesia. La rândul meu sunt fost pacient oncologic, chiar în două rânduri. Mi s-a întâmplat chestia asta în adolescență, m-a marcat, dar am avut șansa să întâlnesc medici foarte buni care m-au ajutat să înving în lupta cu această boală” recunoaște Alin Savalie, psihoterapeut în cadrul Rețelei Private de Sănătate Regina Maria.

După o experiență în ceea ce privește tratamentul pentru bolile oncologice cu care a fost diagnosticat, Alin Savalie a descoperit faptul doar ajutorul psihoterapeuților cu care a intrat în contact l-a ajutat să învingă în lupta cu această cumplită afecțiune.

„Mi-am dat seama, urmând tratamentele prescrise atât în țară cât și în străinătate, că există și partea aceasta de psihologie și de interacțiune a unui psiholog cu pacientul și chiar mi-a făcut bine. Așa mi-am ales profesia” spune psihoterapeutul.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea