Poziția corectă a bebelușului atunci când îl așezăm în pătuț. Sfaturi de la specialiști pentru părinți, la Medika TV

Grija pentru copilul nou-născut trebuie să fie permanentă și trebuie să înceapă odată cu așezarea lui în pătuț. Specialiștii au explicat, la Medika TV, care este cea mai sigură și, totodată, confortabilă poziție pe care cel mic trebuie să o aibă atunci când nu se află în brațele mamei. 

Deși recomandarea este ca cel mic să stea tot timpul pe spate atunci când este așezat în pătuț, specialiștii consideră că cea mai confortabilă și sigură poziție pentru bebeluș este cea culcat pe o parte. „Cel mai sigur este ca cel mic să fie culcat pe o parte. Este o poziție foarte bună pentru copil. Dacă doarme două ore pe partea stângă, părinții trebuie să-l întoarcă astfel încât să poată dormi alte două ore pe partea dreaptă. Aceasta este o poziție stabilă” explicat, la Medika TV, Prof. Dr. Elena Căciulan, fiziokinetoterapeut.

Iată de ce este bine pentru ca cel mic să fie așezat în această poziție și nu pe spate: „Copilul culcat pe o parte nu se mai dezechilibrează cu atâta repeziciune. Putem să facem un rulou dintr-un prosop mai mare și să facem contrapriză la nivelul capului, la nivelul trunchiului și până la nivelul bazinului. Când îl așezăm pe spate și-l punem în pătuț este bine ca acel pătuț să aibă ridicată salteaua cu 10-15 grade. Nu-l ținem foarte mult pe spate, pentru că oasele craniului timp de 3 luni de zile, sunt moi și vor produce modificări la nivelul formei craniului copilului” a mai spus Prof. Dr. Elena Căciulean. 

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea