Precizări ale Ministerului Sănătății despre cazurile de „variolă a maimuței”

Într-un comunicat de presă remis publicității, Ministerul Sănătății din România a anunțat oficial faptul că pe teritoriul țării noastre, până la acest moment, nu a fost confirmat niciun caz de îmbolnăvire cu „variola maimuței”.

Deși în spațiul public a fost prezentat cazul unei femei de 43 de ani din Rădăuți, aceasta, potrivit Ministerului Sănătății, a fost diagnosticată cu varicelă, „infectată după contactul cu copii, membri de familie, care au avut această boală, conform șefului secției de boli infecțioase de la spitalul din localitate, dr. Angelica Popescu”.

Ministerul Sănătății susține faptul că boala nu se răspândește atât de repede, fiind nevoie de condiții speciale pentru ca virusul să fie transmis de la o persoană la alta. „Variola maimuței nu se răspândește cu ușurință între persoane și necesită un contact apropiat. Virusul intră în organism prin pielea sau mucoasele lezate, tractul respirator, ochi, nas sau gură și prin fluide corporale. Principalul mod în care poate fi răspândit este în timpul contactului fizic apropiat și prelungit cu o persoană deja infectată” se arată în comunicarea oficială a Ministerului Sănătății.

La nivel internațional, peste 80 de cazuri au fost confirmate până în prezent Marea Britanie, Spania, Portugalia, Germania, Belgia, Franţa, Olanda, Italia, Suedia, SUA, Canada şi Australia. De asemenea, Israel și Elveția au anunțat de asemenea depistarea a două noi cazuri.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea