(VIDEO) PREMIERĂ ÎN SISTEMUL MEDICO-MILITAR ROMÂNESC! O femeie de 60 de ani, supusă unei intervenții salvatoare minim-invazivă

O echipă medicală multidisciplinară de la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central “Dr. Carol Davila” a realizat în premieră pentru sistemul medico-militar românesc o intervenție minim-invazivă, dar care i-a salvat viața unei paciente în vârstă de 60 de ani. Este vorba despre o intervenție de embolizare a unui anevrism cerebral cu stent deviator de flux, care a decurs fără incidente.

„Intervenția a fost singura șansă la o viață normală pentru o pacientă în vârstă de 60 de ani, dat fiind faptul că aceasta suferea de un anevrism de arteră carotidă internă localizat intracerebral, un tip de anevrism ce reprezintă aproximativ 4% din incidența anevrismelor cerebrale, special prin mărimea lui și diametrul coletului de intrare”, au transmis reprezentanții Spitalului Militar Central.

Anevrismul cerebral este o dilatație patologică a unui vas de sânge, predispus să se rupă în orice moment. În 50% din cazuri, anevrismul este fatal. În celelalte cazuri, supraviețuire și șansele de recuperare depind de rapiditatea intervenției.

Embolizarea, o procedură minim-invazivă, este rapidă și are o serie de avantaje pentru pacient. Nu doar că intervenția îi salvează viața, dar și recuperarea postoperatorie este de scurtă durată.

“Tehnica aleasă pentru tratamentul pacientei noastre a fost singura soluție viabilă, din punctul nostru de vedere, aceasta constând în implantarea, peste coletul anevrismal, a unui stent deviator de flux sangvin. Postoperator pacienta nu prezintă niciun semn de deficit motor sau senzitiv, este conștientă, cooperantă și orientată temporo-spațial”,  au mai transmis reprezentanții Spitalului Militar Central.

https://www.facebook.com/watch/?v=679073076266282
Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea