EXCLUSIV Premierului Orban i-a explodat bomba în brațe! Numit de ministrul Costache director la spitalul Săpoca, fostul procuror Eva, demis

UPDATE: Fostul procuror Emilian Eva a fost DEMIS.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Mandatul de director al Spitalului de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca al fostului procuror Emilian Eva a fost mai mai scurt decât se aștepta titularul. Surse din Palatul Victoria dau ca sigură demiterea fostului procuror Emilian Eva din postul de manager al spitalului din județul Buzău. Eva fusese numit director la Săpoca de ministrul Sănătății,Victor Costache, personal, fără a se consulta în prealabil cu cineva din Guvern și fără a-i aduce la cunoștință mutarea șefului său, premierul Ludovic Orban. Se pare că numirea lui Emilian Eva în funcția de director al unuia dintre puținele spitale din România de măsuri de siguranță a fost o surpriză mare pentru premier astfel că se așteaptă dintr-un moment în altul demiterea fostului procuror ieșean Eva din funcția de manager.

Emilian Eva a fost numit manager interimar al Spitalului de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca începând din 18 martie.

Emilian Eva este procurorul care a instrumentat dosarul în care omul de afaceri Dan Voiculescu a fost trimis în judecată și condamnat apoi la 10 ani de închisoare pentru privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare.

Tot Emilian Eva este cel care a instrumentat dosarul în  care a fost trimis în judecată fostul preşedinte al Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, pentru atribuirea ilegală a unor contracte finanţate din bani europeni. Astărăstoae a fost achitat în acest dosar, cunoscut sub numele ”Licitație la UMF Iași”, după ce în urma expertizelor s-a descoperit că în dosar existau probe fabricate iar motivul trimiterii în judecată a întregului lot ”Licitație la UMF Iași” ar fi reprezentat în fapt o vendetă a procurorului Emilian Eva, care ar fi făcut tot posibilul pentru a-l pedepsi pe prof. univ. dr. Vasile Astărăstoae pentru că  s-a opus promovării fratelui său, Emilian Eva în funcția de manager de spital.  Experții au spus la acea vreme în fața instanței că e-mailurile folosite ca probe de procurorul Emilian Eva în momentul în care a trimis acest dosar în judecată au fost modificate.

Pe lângă toate acestea, fostul procuror Emilian Eva are la activ și o condamnare, în octombrie 2017. El a fost condamnat atuncide Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie la doi ani şi unsprezece luni de închisoare cu suspendare pentru luare de mită şi acte de comerţ incompatibile cu funcţia, dar şi la plata unei amenzi în valoare de 12.000 de lei pentru fals în declaraţii. În momentul în care a fost trimis în judecată de DNA, Eva a fost suspendat de CSM din funcția de procuror.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes