Președintele Iohannis, anunțul mult așteptat! După 15 mai, nu se știe ce va fi!

Într-o întâlnire cu jurnaliștii, la Palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis a vorbit, marți seara, despre cum s-au comportat românii în timpul crizei COVID-19. Șeful statului a apreciat că autoritățile, medicii și românii au înregistrat ”rezultate notabile” și a subliniat că cetățenii au dat dovadă de ”simț civic, echilibru și maturitate”. În același timp, Klaus Iohannis le-a transmis românilor că ”o relaxare prematură ar fi fundamental greșită și poate să distrugă tot ce am obținut până acum.

În același timp, șeful statului a subliniat că după 15 mai nu ne vom întoarce la viața normală, că cetățenii se vor întâlni, în continuare, în grupuri de maxim 3, restaurantele nu vor fi deschise și nu se va ieși din localități fără un motiv întemeiat. Restricțiile ar urma să fie ridicate gradual, iar în cazul în care se vor înregistra creșteri ale numărului de infecții se va reveni la ele: ” Dacă din păcate vom avea un număr foarte mare de infecții, trebuie reevaluată măsură care a dus la aceste infecții.”

Președintele a făcut referire și la obligațiile care vor exista după 15 mai pentru cetățenii României: ”După 15 mai vom avea obligația să purtăm măști când suntem în spații închise sau când folosim mijloacele de transport în comun. Autoritățile trebuie să se retragă ușor, ușor, iar responsabilitatea să fie preluată de cetățeni.”

În ceea ce privește menținerea stării de urgență sau posibila înlocuire cu starea de necesitate sau cu o altă formă, o decizie urmează să fie luată săptămâna viitoare, a mai spus Klaus Iohannis.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes