Prevenirea îmbătrânirii tenului, fără bisturiu. Medic: Calitatea pielii este cea care contează

Din dorința de a-și menține tinerețea tenului, multe doamne apelează la tehnicile chirurgicale. Bisturiul rezolvă problema doar pe jumătate, pentru că tot ceea ce contează este ca pielea tenului să poată suporta acest tip de intervenții. În caz contrar, rezultatul nu va fi cel scontat.

„Când vorbim despre tratamentele pro ageing, de prevenirea a îmbătrânirii, vorbim foarte mult despre calitatea tenului. Adică e foarte important să înțelegem că putem schimba anumite trăsături și putem remodela tenul prin chirurgie, dar ce facem cu pielea? Dacă pielea nu are o calitate bună, dacă nu arată bine, rezultatul nu va fi cel scontat. Trebuie să avem grijă și de calitatea pielii, ceea ce se face din timp și nu prin intermediul chirurgiei” a declarat la Medika TV, dr. Olga Melnic, medic specialist dermatolog și oftalmolog.

Menținerea calității pielii tenului se face la rândul său prin prevenție. De această dată nu bisturiul este cel care ajută, ci stilul de viață și tratamentele cosmetice naturale.

„Prevenția îmbătrânirii prin tratamente specifice este mult mai ușoară decât tratamentul, este mult mai ușor să previi apariția unor probleme, decât să le tratezi. De asemenea, este important să avem grijă permanent de tenul nostru pentru a menține calitatea și sănătatea pielii. Există produse cosmetice care au la bază ingrediente naturale. Totul combinat cu o dietă echilibrată și un stil de viață sănătos” a mai spus dr. Olga Melnic.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea