Prima măsură a noului ministru al Sănătății: locurile la Rezidențiat, suplimentate

rezidentiat 2021

Ministerul Sănătății a anunțat vineri că suplimentează cu 418, numărul de locuri alocate în urma concursului de Rezidenţiat, pentru domeniul medicină. Astfel, vor fi încadrați ca rezidenți candidații care au obţinut punctajul de promovare de peste 60% din punctajul minim pe domeniul medicină, pe țară.

“Am suplimentat locurile în specialitățile deficitare (anestezie terapie intensivă, boli infecțioase, radiologie medicală, medicină de familie) corelat cu capacitatea reală de pregătire a universităților de medicină și farmacie”, a declarat ministrul Sănătății, prof.dr. Alexandru Rafila.

Începând din acest an, conform noilor modificări legislative adoptate în luna iulie, Ministerul Sănătății a fost abilitat să suplimenteze numărul de locuri numai în domeniul medicină. Spre deosebire de domeniul medicină, în domeniile farmacie și medicină dentară, dreptul de liberă practică se obține odată cu dobândirea licenței.

În data de 21 noiembrie 2021, Ministerul Sănătății a organizat, la Romexpo, în condițiile impuse de pandemie, concursul de intrare în Rezidențiat.

Un număr record de 12 564 candidați au concurat pe un număr de 6311 locuri și posturi pe cele 3 domenii de pregătire, astfel: 3942 locuri și posturi pentru domeniul medicină, câte 1190 locuri pentru medicină dentară și 1087 locuri pentru farmacie, un număr de 92 locuri pentru ministerele cu rețea sanitară proprie. Numărul mic de locuri a creat nemulțumiri în rândul candidaților, dar și al corpului medical din spitalele care se confruntă cu deficit de cadre.

Tags: ,
Ți-ar putea plăcea
De interes