Prima prelevare de organe din acest an în Bacău. Două vieți au fost deja salvate, urmează alte transplanturi

O nouă prelevare de organe a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, prima din acest an în unitatea sanitară respectivă.

Drama familiei care și-a dat acordul ca organele rudei lor aflată în moarte cerebrală să fie prelevate a salvat deja două vieți. Este vorba despre o femeie de 41 de ani și un bărbat de 46 de ani, care se aflau pe listele de așteptare pentru a primi un rinichi. Intervenția de transplant a avut loc la Spitalul Clinic Dr. C. I. Parhon din Iași.

Tot la Iași, la  Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Spiridon Iaşi, vor avea loc și două intervenții de transplant de cornee.

Acestea vor fi urmate de transplanturi osoase.

“Echipa de prelevare a Spitalului Colentina a realizat intevenţia de prelevare a ţesuturilor osoase, care vor aduce speranţa la o viaţă mult mai bună pentru muţi pacienţi care aşteaptă un transplant osos.

La Bacău a fost prezentă şi o echipă a Eurotransplant care, alături de chirurgii Spitalului Sf. Spiridon Iaşi, a realizat prelevarea plămânilor pentru centrul AKH Viena. Familia şi-a dat acordul pentru toate organele, dar, din motive medicale, ficatul nu a fost eligibil pentru transplant, iar pentru cord, nici în ţară şi nici în cadrul Eurotransplant, nu a fost găsit un receptor compatibil”,  se arată într-un comunicat al Agenției Națonale de Transplant.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea