Prima reacție alergică la vaccinul anti-COVID-19, raportată de o asistentă din Cluj. Care este acum starea femeii

Prima etapă a campaniei de vaccinare anti-COVID-19 se află în plină desfășurare în spitalele din România. Peste 2000 de cadre medicale s-au imunizat până în prezent, arată statisticile oficiale. De asemenea, a fost raportat și un prim caz de reacție. Din fericire, a fost o reacție ușoară, care nu a pus în pericol viața persoanei vaccinate.

Cea care a dezvoltat reacția alergică la vaccinul anti-COVID-19 este o asistentă medicală de la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj. Femeia a prezentat simptomele specifice urticariei și a fost monitorizată de colegii din spital.

Da, într-adevăr, această reacție adversă a fost înregistrată în cadrul programului de vaccinare care s-a desfășurat în spitalul nostru. Este vorba despre o asistentă care a prezentat astăzi dimineață, post-vaccinare, o manifestare alergică de tip urticarian, o formă ușoară, respectiv un eritem care a apărut la nivelul extremității cefalice, gât și decolteu și care a cedat extrem de rapid după administrarea specifică de medicație antialergică”, a declarat dr. Irina Filipescu, purtător de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase Cluj, în direct la Medika TV.

Reacția alergică a asistentei din Cluj la vaccinul anti-COVID-19 este inexplicabilă, având în vedere că aceasta nu avea istoric medical în privința alergiilor sau cu privire la alte afecțiuni. „Este o persoană sănătoasă, fără comorbidități sau istoric în alte alergii. Imediat din momentul apariției erupției s-a administrat medicația. La câteva zeci de minute a apărut și reacția alergică, motiv pentru care persoana a fost monitorizată. A rămas sub observație după acest episod 4 ore, apoi a mers acasă și nu a mai prezentat niciun simptom”, a adăugat dr. Irina Filipescu.

Datele statistice arată că la nivelul Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj s-au imunizat aproximativ 90 de cadre medicale.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes