Prima vizită la medicul ginecolog în cazul adolescentelor

Momentul primului control ginecologic, mai ales în cazul adolescentelor, este foarte important mai ales că fetele pot obține numeroase informații despre organismul lor și despre cum pot preveni bolile cu transmitere sexuală.

Primul consult ginecologic în cazul adolescentelor ar trebui realizat înainte de începerea vieții sexuale, susțin specialiștii.

„Ideal este ca adolescentele să vină înainte de începerea vieții sexuale. Nu va fi un consult clasic, ci va fi mai mult o discuție între medici și fetele tinere. Ele vor afla informații utile despre ce trebuie să facă înainte de începerea vieții sexuale și, de asemenea, despre ce trebuie să facă după ce își vor începe viața sexuală. Ajutăm fetele să-și cunoască organismul și să înțeleagă ce este contracepția și ce trebuie să facă pentru a se feri de bolile cu transmitere sexuală” a explicat dr. Cristina Stoian, medic specialist obstetrică-ginecologie.

De preferat, recomandă medicii, este ca fetele să vină în cabinetul medicului ginecolog însoțite de mame.

„Relația dintre mamă dintre și fiice e importantă, iar multe adolescente vin cu mamele lor la medicul ginecolog. E important să fie și mama prezentă pentru că medicul e prezent o dată pe an și cam atât sau dacă apar probleme. Probleme atunci când apar trebuie discutate tot cu mama care, apoi, orientează fetița către medic” a mai spus dr. Cristina Stoian.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea