Primăria Capitalei începe evaluarea spitalelor pe care le are în administrare

În timp ce autoritățile emit acte normative prin care obligă unitățile medicale să se transforme în spitale COVID-19, capacitatea instituțiilor de a realiza acest demers este limitată. Singura soluție o reprezintă o analiză atentă a capacității spitalelor, demers pe care nimeni nu l-a realizat.

La nivelul Bucureștiului, de exemplu, nicio autoritate nu a făcut o evaluare în ceea ce privește capacitatea spitalelor de a se transforma în unități suport COVID-19. În următoarea perioadă, toate spitalele administrate de Primăria Capitalei vor intra într-o evaluare care are ca scop identificarea acestei posibilități cu privire la tratarea pacienților COVID-19.

Nimeni nu are imaginea de ansamblu, primul lucru pe care îl voi face când îmi voi prelua atribuțiile de viceprimar va fi să fac o evaluare la nivelul tuturor spitalelor din subordinea Primăriei Generale a Capitalei”, a anunțat la Medika TV Vlad Voiculescu, viitor viceprimar al Bucureștiului.

Fost ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu a atras atenția și cu privire la faptul că autoritățile nu au făcut demersuri în ceea ce privește pregătirea spitalelor pentru momentul prezent al pandemiei, când numărul de cazuri crește amenințător de la o zi la alta. „Trebuie să avem o imagine de ansamblu și dacă am fi făcut-o acum mulți ani când trebuia să facem, pentru toate spitalele din România, atunci nu am fi fost în situația asta. Cred că în momentele acestea, dincolo de respectarea regulilor, testarea medicilor și pregătirea spitalelor pe repede înainte și aici trebuie să spunem că lunile de vară nu au fost corespunzător folosite de către niciun spital din România”, a mai spus Vlad Voiculescu la Medika TV.

Conform unei statistici oficiale, Primăria Generală a Capitalei are în administrare 19 spitale.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes