Primele declarații ale agresorului de la Săpoca. Credea că oamenii pe care i-a atacat și omorât sunt păpuși

Nicolae Lungu, autorul crimelor de la Spitalul Săpoca, le-a spus anchetatorilor că în momentul atacului avea halucinații și credea că lovește păpuși, nu oameni, potrivit sansanews.ro.

Procurorii spun că Nicolae Lungu este internat la Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca, într-o camera izolată și securizată, sub supravegherea personalului, fiind în continuare sub tratament. Anchetatorii l-au audiat în după-amiaza zilei în care a avut loc atacul. Declarațiile sale sunt privite cu rezervă, mai ales că, în orele care au urmat episodului violent, au fost mai multe variante pe care agresorul le-a spus. În fața judecătorului, de pildă, bărbatul de 38 de ani a povestit că a avut o discuție tensionată cu un alt pacient. 

Expertiza neuropsihiatrică va stabili dacă el a avut sau nu discernământ, în momentul în care și-a lovit colegii de salon, dar și pacientele dintr-un salon alăturat. Rezultatul expertizei nu va fi gata prea curând. Surse medicale spun că va fi o evaluare în etape, pe parcursul mai multor zile, dar realizarea expertizei depinde foarte mult și de starea în care criminalul se va afla. Voci autorizate din domeniul psihiatriei cred că medicii legiști for declara lipsa discernământului în momentul crizei. ”În momentul producerii crizei, starea de conștiență este suspendată, discernământul abolit, iar în este suspendată, discernământul abolit, iar în plan locomotor, dezvoltă acest raptus, aceste reacții psiho-motorii ca în exemplul de față. Poate să comită crimă fără să știe ce a făcut, ce s-a întâmplat cu el. Starea de conștiență este îngustată sau zero. Va fi, sigur, încadrat în Cod Penal pentru că nu putea să acționeze în asemenea mod, fără să aibă, dacă era conștient, critică asupra comportamentului și să se oprească.” a explicat medicul psihiatru Maria Cristache pentru sansanews.ro.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes