Primele doze de vaccin de la Moderna vor fi distribuite în țară de mâine. Când ar fi trebuit să înceapă imunizarea cu acestea

Comitetul Național pentru Coordonarea Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 anunță că de mâine, 3 februarie, va începe distribuirea vaccinurilor de la Moderna în țară. Este vorba despre 26.210 de doze, care vor ajunge în centrele regionale, iar acestea vor fi folosite exclusiv pentru persoanele care fac prima doză de vaccin.

Cele mai multe doze vor fi disponibile pentru centrul de distribuție din București, ia cele mai puțin ajung la Timișoara.

Din Centrul Național de Distribuție București, dozele vor fi distribuite, după cum urmează:  Centrul Regional de Distribuție Brașov: 4.810 doze,  Centrul Regional de Distribuție Cluj: 5.290 doze,  Centrul Regional de Distribuție Constanța: 4.360 doze,  Centrul Regional de Distribuție Craiova: 4.220 doze,  Centrul Regional de Distribuție Iași: 5.210 doze,  Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 2.320 doze. Centrului Național de Distribuție București îi vor rămâne alocate 9.790 doze.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșa anterioară, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București”,  se arată într-un comunicat al CNCAV.

Utilizarea vaccinurilor de la Moderna ar fi trebuit să înceapă pe 1 februarie. Săptămâna trecută, CNCAV anunțase acest lucru, după cum a relatat și Medika TV:

 Începând cu data de 1 februarie se va începe și utilizarea vaccinului Moderna, după cum urmează:  în zilele de 1 și 2 februarie toate persoanele programate la doza 1 vor fi vaccinate cu Moderna; din ziua de 7 februarie – din nou, toate persoanele programate la doza 1 se vor vaccina cu Moderna”,  anunțase, săptămâna trecută, CNCAV.

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea