Primele teste arată că varianta Omicron a coronavirusului a ajuns în România. Când vom afla cu certitudine dacă acest lucru se confirmă

Trei persoane repatriate în România din Africa de Sud, testate pozitiv pentru coronavirus, ar putea fi infectare cu varianta Omicron a noului coronavirus.

Ministerul Sănătății anunță astăzi că testele preliminare arată că în cazul a două din cele trei persoane pozitive există o probabilitate foarte mare ca acestea să fie infectate cu tulpina sud-africană. Totuși, acest lucru nu se va ști cu certitudine decât în câteva zile, din cauză că procesul de secvențiere e de durată.

“Procesul de secvențiere a genomului pentru tulpina OMICRON se realizează în mai multe etape, pe parcursul mai multor zile.

În urma primelor teste, la două dintre cele 3 persoane testate există o suspiciune înaltă pentru varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2.

Cele 3 persoane care au fost depistate pozitiv cu virusul SARS-Cov-2 sunt complet vaccinate. Toate trei persoanele infectate sunt asimptomatice, cu o stare de sănătate bună și se află în izolare și monitorizare”,  se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Secvențierea este făcută la Institutul Cantacuzino.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea