VIDEO Primul consult la medicul stomatolog alături de cel mic. De ce este important?

Pentru sănătatea orală a viitorului adult, părinții trebuie să-i obișnuiască de mici pe copii cu mersul la medicul stomatolog. Există și o vârstă adecvată la care micuții pot păși într-un cabinet stomatologic pentru consultații.

„Recomandat ar fi în jurul vârstei de 2 ani. Pentru că în felul acesta putem preîntâmpina probleme dentare. Dacă cel mic are o carie poate fi tratată rapid, astfel cel mic are timp suficient să se obișnuiască cu medicul și cabinetul medical. Să fie o parte din normalitatea vieții cotidiene” a explicat dr. Teona Lupu, medic stomatolog în cadrul Clinicilor Dentare „Dr. Leahu”, parte a Rețelei Private de Sănătate Regina Maria.

Pe lângă interacțiunea cu specialiștii, părinții pot primi și sfaturi despre cum trebuie îngrijită dentiția copiilor și, de asemenea, dacă situația o impune, tratament personalizat.

„Părinții vor putea astfel primi sfaturi adecvate de la surse sigure pentru că în zilele noastre nu tot ce citim pe internet este și adevărat. Astfel, părintele poate fi sfătuit cum să aibă grijă de dantura celui mic” a explicat Teona Lupu, medic stomatolog în cadrul Clinicilor Dentare „Dr. Leahu”, parte a Rețelei Private de Sănătate Regina Maria.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea