Primul control stomatologic la copii efectuat de medicul pedodont

Chiar și la vârste foarte fragede pot apărea dureri de dinți și carii. De aceea, este bine ca părinții să meargă cu copiii la un control stomatologic, efectuat de un medic pedodont. Specialiștii recomandă ca interacțiunea dintre copii și pedeodont să aibă loc încă de la apariția primilor dinți. Clinica MaxiloMED din Oradea oferă tratamente dentare pentru  copii, personalizate toate tipurile de probleme stomatologice.

De cele mai multe ori, părinții sunt cei care observă că cei mici au probleme la dinți. Ei sunt cei care hotărăsc că este timpul să-i ducă pe copii la un control stomatologic. Rolul principal în cadrul acestei investigații îi revine unui specialist pedodont, un medic stomatolog specializat în tratarea problemelor dentare la copii

„Se întâmplă să observe părinții că există anumite probleme și atunci vin de la vârste destul de mici, de la 3 ani începând, dar cel mai frecvent pedodontul observă că există anumite probleme și atunci trimit copiii la un consult” susține Șef Lucrări Dr. Abel Moca, medic specialist pedodonție, în cadrul Clinicii MaxiloMed.

Vârsta potrivită pentru un control stomatologic la copii

Specialiștii susțin faptul că primul control stomatologic la copii ar trebui efectuat încă de la apariția primilor dinți. Un medic pedodont poate evalua modul de dezvoltare al dinților și poate rezolva problemele pe care le depistează în urma investigațiilor pe care le realizează.

„Recomandările și cea mai indicată vârstă pentru primul consult stomatologic este de la erupția primului dinte. Asta înseamnă în jurul vârstei de 6 luni. Deși poate părea prea devreme, este totuși vârsta potrivită pentru a-i integra și familiariza cu atmosfera dintr-un cabinet stomatologic” adaugă Șef Lucrări Dr. Abel Moca, medic specialist pedodonție, în cadrul Clinicii MaxiloMED.

Control ortodontic pentru dinți sănătoși

După vizita la pedodont, pentru copii este nevoie și de un consult la medicul ortodont. Specialiștii pot descoperi dacă cei mici se confruntă cu probleme scheletare, care le pot afecta masticația. În cazul în care medicul descoperă deficiențe din acest punct de vedere, vor fi folosite, în cadrul oricărui control stomatologic, dispozitive medicale specifice pentru copii.

„Începând cu vârsta de 3 ani ar putea veni la primul consult ortodontic dacă există o problemă scheletală, adică așa numita mușcătură inversă. Atunci îi putem pune așa-numitele infant trainers, care sunt niște aparate din silicon ușor de purtat și de acceptat. Dacă se poate, bineînțeles” a explicat Asist. Univ. Dr. Rahela Moca, medic specialist ortodonție.

Clinica MaxiloMED din Oradea oferă tratamente dentare pentru copii personalizate pentru problemele dentare ce apar la copii.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea