PRIMUL JUDEȚ DIN ȚARĂ LIBER DE COVID. Nici un caz nou, nici un pacient internat. Situația e neașteptată

Aradul a devenit primul județ din România care nu mai are nici un caz de COVID-19. Este o situație neașteptată, în condițiile în care la începutul pandemiei Aradul s-a aflat pe locurile fruntașe, cu un număr mare de cazuri. Atunci se vorbea despre Arad ca fiind “Suceava 2”

De o săptămână nu a mai fost raportată nici o infecție, iar în spitalele din județ nu mai e internat nici un pacient cu COVID-19.

Potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică  Arad, Horea Timiș, situația actuală a județului este rezultatul testărilor masive, inclusiv prin metoda pooling, dar și a unei campanii agresive de control derulată de autoritățile din domeniu pentru respectarea măsurilor de protecție și distanțare socială.

Acum am terminat de controlat foarte agresiv zona industrială, transportul în zona industrială, fiecare fabrică. E un stres pe care îl ținem ca să țină sus ștacheta, să nu se relaxeze prea tare. Al doilea stres este pe sectorul sanitar. Nouă ne este frică. Dacă suntem aici, nu înseamnă că nu suntem cu frica în sân. Aradul a testat foarte mult și prin pooling. Multe județe nu își asumă pentru că legislația nu e foarte clară, nu te ajută. Eu vin cu o mentalitate din mediul privat și nu mă interesează prea mult. Mă interesează rezultatele”, a declarat directorul DSP Arad, citat de presa locală.

În Arad au fost înregistrate 706 cazuri de infecții cu noul coronavirus și 79 de decese. Cel mai vârstnic pacient declarat vindecat de COVID-19 în județul Arad a fost o persoană de 97 de ani. La polul opus, cel mai tânăr pacient vindecat a fost un bebeluș de 5 săptămâni.

Tags: , , , , , ,

Ți-ar putea plăcea