Primul român infectat cu coronavirus

România are confirmarea primului cetățean de naționalitate română infectat cu coronavirus. Este vorba despre un bărbat care se află la bordul navei de croazieră Diamond Princess, aflată în carantină în Japonia.

Pe vas se află 17 români, conform informațiilor furnizate de Ministerul Afacerilor Externe, care se află în legătură permanentă cu misiunea diplomatică a României în Japonia, pentru monitorizarea situației. Deocamdată, nu s-a anunțat dacă românul confirmat cu infecție cu coronavirus este pasager sau membru al echipajului. Autoritățile nipone au luat decizia, ca și în cazul celorlalți bolnavi de pe navă, de a-l transfera pe românul infectat la o unitate medicală specializată în tratarea unor astfel de cazuri.

Până acum, virusul a fost confirmat în cazul a 218 pasageri aflați la bordul navei de croazieră. Dintre ultimele 44 de cazuri confirmate pe vas, 43 sunt pasageri, iar unul este membru al echipajului.

Ministrul interimar al Sănătăţii, Victor Costache, a declarat, joi, în ședința de Guvern, că, deocamdată, pe teritoriul României nu există niciun caz de infecţie cu noul coronavirus. Premierul Ludovic Orban i-a transmis ministrului Sănătăţii că măsurile de prevenire şi combatere a coronavirusului trebuie tratate cu „maximă seriozitate”.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea