Primul român ucis de coronavirus! În Italia

Un român a fost ucis de coronavirus. Victima temutului virus trăia în Italia și avea și alte afecțiuni. A contractat virusul care, asociat cu bolile de care mai suferea, l-a ucis, în final, pe român. Există informații conform cărora coronavirusul ar mai fi ucis și un al doilea român în Italia, însă Ministerul Afacerilor Externe confirmă, până la această oră, doar un deces.

“În contextul informaţiilor din mass-media care menţionează decesul, în Republica Italiană, a două persoane de cetăţenie română ca urmare a infecţiei cu COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în urma demersurilor Ambasadei României la Roma şi ale Consulatului General al României la Milano, autorităţile italiene au confirmat, până în prezent, decesul unui cetăţean român ca fiind cauzat de infecţia cu COVID-19, pe fondul unor afecţiuni medicale pre-existente”, arată MAE.

Potrivit aceluiași comunicat, situaţia cetăţenilor români din Italia rămâne o prioritate permanentă pentru misiunea diplomatică şi oficiile consulare ale României din Italia şi orice informaţie cu privire la cetăţenii români din Italia va fi comunicată public de către Ministerul Afacerilor Externe imediat ce aceasta va fi confirmată de către autorităţile italiene, care se concentrează, în prezent, în contextul situaţiei extraordinare existente în Republica Italiană, cu toate eforturile şi resursele umane, pe activităţile de salvare şi tratament ale persoanelor infectate cu COVID-19.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea