Principalele cauze ale arteriopatiei obliterante. Medic: „Mâncarea nesănătoasă și viciile sunt factori favorizanți”

Mare atenție la ceea ce puneți în farfurie, pentru că nu doar silueta poate fi afectată, ci și vasele de sânge. Cea mai mare problemă o reprezintă faptul că, din cauza grăsimilor din alimentele nesănătoase vasele de sânge se înfundă. Iar acest fenomen pune în pericol sănătatea întregului organism. 

Una dintre cel mai des întâlnite boli ale sistemului vascular este arteriopatia obliterantă, adică înfundarea vaselor de sânge periferice. Principală cauză, spun medicii, este alimentația nesănătoasă. Alimentele de tip fast-food, de exemplu, cresc concentrația de grăsime în organism, iar această grăsime trebuie să se depoziteze undeva. Iar astfel ajunge să fie depozitată în vasele de sânge. Mai mult, s-a observat că dulciurile sunt cele afectează mai tare depunerile la nivelul arterelor, pentru că există niște mecanisme metabolice care transformă dulciurile care nu sunt folosite direct pentru producerea de energie, sunt transformate în grăsimi și se depun pe vase„ a explicat dr. Călin Popa, medic primar chirurgie cardiovasculară. 

De asemenea, fumatul sau lipsa mișcării joacă un rol important în declanșarea acestei afecțiuni „Sedentarismul, fumatul, diabetul joacă de asemenea un rol important în declanșarea bolii. Acești factori de risc pot acționa singuri dar și împreună” a mai spus dr. Călin Popa. 

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea