Principalele cauze care determină apariția insuficienței cardiace

O boală extrem de gravă, insuficiența cardiacă are cauze multiple. Anumite malformații sau chiar stilul de viață nesănătos pot să afecteze buna funcționare a inimii.

„Cauzele sunt multiple. Încă din copilărie se pot dezvolta anumite anomalii în creșterea inimii. Pot exista diferențe de creștere ale camerelor inimii, fie valvele nu sunt corespunzător dezvoltate și apare insuficiențe valvulare sau stenoze. Acestea nu oferă posibilitatea sângelui de a curge” susține dr. Nicoleta Oprescu, medic primar cardiolog.

Consumul excesiv de alcool poate afecta sănătatea inimii și a întregului aparat circulator. „Adultul poate să fie influențat de stilul de viață. Există posibilitatea ca inima să fie afectată de consumul de alcool în cantitate mare. Pentru că alcoolul în cantitate mare este un toxic și apare o suferință a inimii care în evoluția ei determină o dilatație și o forță mică de a propulsa sângele” a mai spus dr. Nicoleta Oprescu.

O altă problemă care provoacă insuficiența cardiacă este reprezentată de îngustarea și chiar blocarea sângelui prin arterele coronare. Această problemă determină degradarea mușchiului inimii, făcând astfel imposibilă  pomparea sângelui. „Este o cauză des întâlnită” mai spune dr. Nicoleta Oprescu.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea