Producătorii de medicamente din România, cu ochii pe imunomodulatorul de la Cantacuzino

Recent lansat pe piață, suplimentul alimentar produs de Institutul Cantacuzino, denumit Orostim – HV, a atras atenția producătorilor de medicamente din țara noastră. Firmele sunt interesante să-l producă și să-l comercializeze la scară largă.

Orostim – HV este cel mai nou produs farmaceutic realizat de Institutul Cantacuzino, după ce în urmă cu mai bine de 15 ani instituția și-a închis oficial liniile de producție. Acesta este un supliment alimentar cu rol imunomodulator. Deocamdată, Institutul Cantacuzino a reușit să producă doar 1000 de cutii, însă producătorii de medicamente din România vor să extindă producția.

E plină piața de produse de import, trebuie să sprijin și piața produselor fabricate în România. Sunt convins că va exista un interes pentru acest produs și probabil că în câteva luni, vom putea vedea un producător care să-l realizeze la scară largă, dacă îi permite tehnologia și fluxul de fabricație”, a declarat la Medika TV Dragoș Damian, președintele Patronatului Producătorilor Industriali de Medicamente din România.

Mai mult decât atât, reprezentanții industriei de medicamente din țara noastră consideră că Guvernul României ar trebui să elaboreze o strategie prin care să investească mai mult în domeniul fabricării de medicamente.

Eu o văd ca o misiune națională. Consider că atunci când Guvernul României va fi pregătit ar putea să aloce mult mai mulți bani pentru producerea de medicamente în România. Mult mai multe medicamente trebuie fabricate în România, folosind site-urile existente sau folosind site-uri noi. Este important să avem o fabrică de biotehnologie, inclusiv de vaccinuri. Toate țările din jurul nostru au – Bulgaria, Ungaria, Ucraina, Rusia au biotehnologie pentru că este tehnologia viitorului. România trebuie să fie ancorată în realitate, este o direcție strategică să ai fabrică de medicamente”, a mai spus Dragoș Damian, președinte PRIMER.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea