Producția de izolete, marș forțat! Armata a primit încă 30

Producția de izolete românești, după un prototip obținut de cercetători științifici militari continuă. Ieri a fost livrat al doilea lot de 30 de izolete de concepție și fabricație românească folosite la izolarea și transportul în siguranță a persoanelor contaminate cu noul coronavirus. Noul lot  a fost recepționat de personal militar. Ministerul Apărării Naționale a comandat 100 de astfel de izolete care vor ajunge în sistemul medical național. Din primul lot de 15 izolete, Ministerul Apărării Naționale a trimis la Suceava 4 , spre a fi folosite în zona cu cea mai intensă transmitere comunitară a coronavirusului, din România.

Izoleta românească 100 % a fost concepută de Centrul de Cercetare Ştiințifică pentru Apărare și Ecologie în colaborare cu Centrul de Cercetări Ştiințifice Medico-militare. Ministerul Apărării Naționale a comandat producerea, după prototipul omologat, la o comanie de profil, cu experiență în producerea de echipamente militare.

Producția de izolete va continua și în cursul săptămânilor viitoare, pentru a asigura necesarul în creștere, al formațiunilor medicale ale MApN. Izoleta  BIOEVAC asigură izolarea temporară și transportul în siguranță al personalului suspect sau confirmat a fi contaminat cu agenți biologici, inclusiv SARS-CoV-2, și este dotat cu un sistem de filtro-ventilație cu presiune negativă. Produsul, dezvoltat de cercetătorii militari împreună cu medicii militari, îndeplinește standardele de securitate pentru prevenirea riscurilor de contaminare în zona de izolare și pe traseul de transport al persoanei infestate.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea