PROF. ALEXANDRU RAFILA DESPRE VACCINARE: „Să ne hotărâm dacă este o prioritate sau nu!”

Dezbaterile din spațiul public legate de legea vaccinării obligatorie sunt tot mai aprinse în ultimele zile. O nouă lege care reglementează vaccinarea creează reacții, atât printre cetățenii obișnuiți, cât și printre specialiști.

Invitat al emisiunii „Medika Special”, prof. univ. dr. Alexandru Rafila a explicat că a existat suficient timp pentru dezbateri asupra noii legi a vaccinării, aflată în Parlament de circa trei ani : „Eu cred că trebuie să avem reacții responsabile la această propunere de legeO astfel de lege oferă pe de o parte resurse, oferă condiții pentru organizarea permanentă a unor sesiuni de informare și de educare a celor care nu au cunoștințe sau care ezită, de exemplu, să-și vaccineze copiii și instituie reponsabilități pentru toată lumea: medici de familie, direcții de sănătate publică, Ministerul Sănătății și ministrul, dar și pentru părinți. Important este să ne hotărâm dacă vaccinarea este o prioritate pentru sănătatea oamenilor din România sau nu este. Nu spune nimeni că trebuie votată într-un fel sau în altul, dar trebuie luată, la sfârșitul acestor dezbateri prelungite, trebuie luată o decizie”.

Același subiect, dezbătut în ediția de luni seară a emisiunii „Medika Special” a aprins spiritele între fostul președinte al Colegiului Medicilor, prof. univ.dr. Vasile Astărăstoae și medicul chirurg Florian Bodog, senator și fost ministru al Sănătății. Cei doi au dezbătut minute bune, aducând argumente pro și contra obligativității vaccinării. Mai multe despre reacțiile celor doi puteți citi aici.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea