Prof.dr. Teofil Lung: ”Un vaccin într-un timp atât de scurt este o poveste”

Într-o intervenție la Medika TV, profesorul dr. Teofil Lung, medic primar chirurgie orală și maxilofacială, doctor în științe medicale, fostul șef al Clinicii Maxilo-faciale din Cluj, și-a exprimat scepticismul în legătură cu eficiența unui vaccin anti-COVID, obținut în mai puțin de un an de la izbucnirea pandemiei.

”Un vaccin adevărat se pregătește în ani de zile. Un vaccin adevărat! Nu apare astăzi virusul, iar săptămâna viitoare, vaccinul. Asta este o poveste sau s-o fi modificat medicina și eu nu știu, au apărut niște genii în lumea asta și nu știm noi. Dacă e o mutație rezultată dintr-o inginerie genetică, am îndoieli foarte mari că se poate face un vaccin care să fie și eficient!”

Prof.dr. Teofil Lung și-a manifestat suspiciunea și în legătură cu ideea apariției unui vaccin care să aibă efect pe termen scurt. Medicul a subliniat că este de datoria oamenilor de știință să vină și să explice totul despre noile vaccinuri care vor fi autorizate și să răspundă tuturor întrebărilor astfel încât oamenii să aibă informații certe și să decidă în cunoștință de cauză.

Un oficial al companiei AstraZeneca, producător farmaceutic care are în dezvoltare un vaccin anti-COVID, a declarat că acesta ar putea să devină disponibil spre utilizare la sfârșitul lunii decembrie, în funcție de reglementările privind punerea pe piață.

Ți-ar putea plăcea