Prof. Rafila despre Remdesivir: ”N-aș spune că este un tratament minune anticovid. Nu-l căutați pe internet”

Avertisment lansat de reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, Alexandru Rafila. Specialistul atrage atenția populației să nu încerce să cumpere de pe internet Remdesivir, folosit în tratarea COVID-19, pentru că în mod cert este contrafăcut. Remdesivir este disponibil doar în spitale, spune prof.Rafila, și se administrează injectabil, doar bolnavilor în stare foarte gravă.

Eu sunt convins că deja se găseşte pe internet, dar nu se găseşte de fapt medicamentul, se găseşte un nume şi un ambalaj cu o pastilă care poate să aibă efecte grave. Nu se administrează acasă şi nu se administrează preventiv!”, a avertizat profesorul Rafila la Digi24.

De altfel, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie spune că, în opinia sa, Remdesivir care se folosește de regulă în infecții parazitare, nu este ”un tratament minune”, fiind făcute prea puține studii: „N-aş spune că este un tratament minune, timpul o să demonstreze. Lumea aşteaptă un medicament care să rezolve problema pacienţilor cu forme grave şi aşteaptă un vaccin, acestea sunt cele două orizonturi de aşteptare”.

Remdesivir a fost autorizat de către Agenţia americană pentru securitatea alimentelor şi medicamentelor pentru tratamentul împotriva coronavirusului a persoanelor aflate în stare gravă din cauza Covid-19.

Studii recente au arătat că Remdesivir ar scurta cu patru zile perioada de recuperare, de la 15 la 11. Experţii susţin însă că acest medicament, produs de compania Gilead, nu ar trebui să fie văzut că un “glonţ magic” împotriva coronavirusului.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea