PROPOLISUL, MEDICAMENTUL NATURAL. Ne ajută să luptăm cu infecțiile și să avem o imunitate crescută

Imunitatea este extrem de importantă când vine vorba de boli și infecții. Cu cât avem o imunitate mai bună, cu atât putem lupta mai bine împotriva agenților patogeni.

Există numeroase trucuri pentru a ne menține sănătoși, iar cel mai important e să avem un stil de viață sănătos, începând cu alimentația.

Totuși, o mână de ajutor o pot da și terapiile alternative, iar printre cele mai folosite și recomandate produse, inclusiv de către medici, se numără cele apicole.

Eu de exemplu le recomand tuturor, în loc să consume produse pe bază de zahăr, să consume miere. O miere naturală, cumpărată din surse sigure. Dintre produsele apicole, de asemenea, recomand propolisul. Tinctura de propolis în România este înregistrată ca medicament. Se pot folosi tot felul de forme de administrare – că sunt tablete, extrase alcoolice sau extrase alcoolice. Tinctura de propolis e un extract alcoolic cu concentrație destul de mare. Trebuie să avem grijă la conținutul concentrat de alcool. Trebuie administrată, de regulă, în mâncare sau cu miere, pentru că sunt persoane cărora le e contraindicat alcoolul. S-a dovedit activă pe anumite bacterii, inclusiv pe helicobacter pylori, dar și pe diverși agenți infecțioși respiratori. Poate ajuta la prevenirea reinfectărilor pentru afecțiunile respiratorii, dar este foarte bună și pentru întărirea sistemului imunitar”,  a explicat, la Medika TV, dr. Cristina Pavel, medic de familie, specializat în apifitoterapie.

Mai multe studii internaționale au arătat că propolisul activează sistemul imunitar. Tinctura de propolis administrată sistematic determină o rezistență mai mare a organismului la infecții. Pe lângă rolul important de a stimula sistemul imunitar, tinctura de propolis e cunoscută și pentru că ucide unele virusuri și bacterii, inclusiv din sfera celor care provoacă afecțiuni respiratorii. De aceea, propolisul e recomandat adeseori de medici în cazuri de răceală și gripă.

Administrarea de produse apicole îmbunătățește starea generală, facem mai bine față unor agresiuni exterioare”,  a mai explicat dr. Cristina Pavel.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea