Propunere CNAS: Persoanele neasigurate ar putea beneficia de pachetul de bază de servicii medicale

Persoanele neasigurate ar putea beneficia de pachetul de bază de servicii medicale. Este propunerea pe care Casa Națională de Asigurări de Sănătate a făcut-o către Ministerul Sănătății.

Această propunere a fost prezentată public de către Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătății, în cadrul unei conferințe de presă. Aceasta a subliniat importanța acestui demers. „Trebuie să cunoaştem din timp starea de sănătate a populației pentru a preveni cheltuieli şi suferinţe ulterioare” a precizat Adriana Pistol.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății a precizat că pachetul de bază de servicii medicale include o serie de servicii cu scop preventiv, ce va ajuta populația în ceea ce privește screeningul și monitorizarea bolilor cronice. „Toţi cei neasiguraţi se pot înscrie la medicii de familie. Prin această Ordonanță, ceea ce se doreşte este să le oferim nu numai pachetul minimal de servicii, ci pachetul de bază, care cuprinde un număr ceva mai mare de servicii atât asiguraţilor, cât şi neasiguraţilor, cu puține excepții. Pachetul de bază poate include, la un moment dat, servicii preventive esenţiale atât în ceea ce priveşte screeningul şi monitorizarea bolilor cronice şi este evidentă necesitatea reducerii acestor îmbolnăviri. Trebuie să cunoaştem din timp starea de sănătate pentru a preveni cheltuieli ulterioare şi suferinţe ulterioare”, a precizat conf. univ. dr. Adriana Pistol.

Datele statistice arată că în România există peste 17 milioane de persoane care plătesc contribuția pentru asigurările de sănătate către stat.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea