Protest în stradă la Botoșani pentru asistenta decedată de COVID-19. Care sunt solicitările sindicaliștilor din sănătate

Cadrele medicale din Botoșani protestează astăzi în stradă, având o singură revendicare: fiul Lenuței Buta, asistenta medicală răpusă de COVID-19, să primească pensia de urmaș care i se cuvine.

Membrii Solidaritatea Sanitară din Botoșani vor desfășura astăzi un protest în stradă, în municipiul Botoșani, pentru susținerea revendicărilor pe care le-au înaintat deja autorităților publice locale și reprezentanților autorităților centrale în teritoriu. Principala revendicare o constituie acordarea pensiei de urmaș în cazul colegelor decedate din cauza COVID-19. Având în vedere că Lenuța Buta este unul dintre aceste nefericite cazuri, la protest va participa și mama colegei Lenuța Buta”,  se arată într-un comunicat al Sindicatului Solidaritatea Sanitară.

Cazul a fost făcut public săptămâna trecută, când sindicaliștii din sănătate au dezvăluit că fiul asistentei din Botoșani a primit o pensie de urmaș de 771 de lei, deși, potrivit Sindicatului, ar fi trebuit să primească nu mai puțin de 3700 de lei lunar. Despre acest subiect puteți citi AICI.

Pe de altă parte, sindicaliștii au și alte revendicări, printre care acordarea drepturilor salariale legale, respective cele aferente stării de urgență, stimulentul de risc și sporul de până în 30%, sporul de condiții periculoase aferent combaterii epidemiei și adecvarea sporurilor la actualele condiții de muncă.

Acesta este primul protest în stradă al salariaților din sănătate de la începutul pandemiei până în prezent, el fiind simbolul declanșării acțiunilor de acest fel”,  se mai precizează în comunicat.

Tags: , , , , , ,

Ți-ar putea plăcea