Proteste, astăzi, în toată țara. Ce spun sindicaliștii din Sănătate, care ies în stradă

Astăzi, prefecturile din toată țara vor fi pichetate, timp de o oră de sindicaliștii SANITAS. Federația declanșează o serie de acțiuni de protest, prima fiind organizarea de pichetări şi mitinguri, în intervalul orar 12:00 – 13:00, în faţa prefecturilor. În Capitală, în același interval orar va fi pichetat sediul Guvernului din Piaţa Victoriei.

Refuzul Guvernului de a respecta legea şi de a acorda salariile cuvenite pentru anul 2021 salariaţilor din sănătate şi asistenţă socială reprezintă o jignire la adresa efortului pe care fiecare dintre aceştia îl depune zi de zi la locul de muncă, de mai bine de 11 luni. În aceste condiţii, Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS (…) a decis organizarea unei serii de acţiuni pentru susţinerea următoarelor revendicări: aplicarea prevederilor Legii nr. 153/2017 – Legea-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice; stabilirea sporului de condiţii prin raportare la salariul de bază aflat în plată; acordarea stimulentului de risc salariaţilor din asistenţa socială”, au transmis încă de săptămâna trecută reprezentanții federației sindicale printr-un comunicat de presă.

De altfel, și Federația „Solidaritatea Sanitară” a anunțat o serie de acțiuni de protest. Acestea vor începe joi, 14 ianuarie, tot cu mitinguri și pichetări ale prefecturilor și Guvernului. Despre calendarul  de proteste și revendicările Federației „Solidaritatea Sanitară” puteți citi AICI.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea