Puterea e în mâinile noaste. Putem mânca sănătos dacă ne impunem asta

Alimentația nesănătoasă este consecința dezechilibrelor metabolice care se traduc prin creșterea în greutate și apariția diabetului. Medicii susțin însă că ne putem educa să mâncăm sănătos, însă trebuie să avem foarte multă voință.

„Avem tendința de a alege alimentație de proastă calitate și multă. Nu mai gândim că ceea ce mâncăm. Este o luptă destul de importantă cu tine ca om. Tu ca persoană care dorești să slăbești prima luptă și cea mai grea este cea cu tine” atrage atenția dr. Simona Carniciu, medic prima diabet, nutriție și boli metabolice, doctor în Științe Medicale.

Deși multe persoane se bazează pe acele tratamente injectabile care reduc pofta de mâncare, medicamentele respective nu vor funcționa la nesfârșit dacă dieta nu va fi modificată, sunt de părere specialiștii.

„Oamenii trebuie să înțeleagă că tratamentul injectabil ajută pe moment, dar nu le nesfârșit. De aceea, este recomandat ca fiecare să se educe în ceea ce privește comportamentul alimentar, să-și impună să consume doar alimente sănătoase”mai spune dr. Simona Carniciu.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea