Medicii s-au îngrozit! Radiografii cu plămânii unui pacient infectat cu coronavirus

Efectul devastator pe care infecția cu coronavirus îl are asupra plămânilor a fost surprins de investigațiile imagistice realizate în cazul unor pacienți diagnosticați și tratați pentru infecția cu COVID-19. Unele dintre aceste imagini sunt de-a dreptul șocante pentru cei obișnuiți cu interpretarea lor.

O informație utilă specialiștilor care luptă cu coronavirusul este aceea că leziunile seamănă foarte mult cu cele pe care le produc infecția cu SARS și MERS, alte două virusuri care au avut ca sursă inițială populația Chinei și care au declanșat epidemii.

Imaginile comparative de mai jos surprind evoluția infecției cu coronavirus la nivelul plămânilor unui pacient de 44 de ani, lucrător în piața din Wuhan de unde a pornit epidemia. Pacientul a pierdut lupta cu virusul. Radiografiile arată progresia infecției și modul în care sunt afectați plămânii când s-a instalat pneumonia.

Zonele albe de pe aceste radiografii sunt de fapt spațiile pulmonare invadate de fluid (mucus) care obstrucționează respirația.

Mai multe detalii în ediția online a Daily Mail.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes