RAED ARAFAT SPUNE CINE E DE VINĂ PENTRU CREȘTEREA CAZURILOR DE CORONAVIRUS

Într-o postare pe facebook, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, spune că situaţia infecţiilor cu coronavirus s-a deteriorat în ultimele zile, ca efect al măsurilor de relaxare dar și al dezinformărilor care circulă pe internet pe seama coronavirusului.

Era de aşteptat că măsurile de relaxare să ducă la astfel de situaţie însă depinde de noi dacă creşterea se va menţine sub control sau nu. Nu vă lăsaţi influenţaţi de părerile neavizate şi de dezinformările din mediul reţelelor de socializare ”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, Raed Arafat.

Ulterior, într-o intervenție la Digi 24, Raed Arafat a decarat că trendul crescător al numărului de îmbolnăviri de COVID-19 constatat în ultimele zile se poate păstra, dacă oamenii nu vor respecta măsuri precum purtarea măştii de protecţie, distanţare fizică şi igienă.
Nerespectarea regulilor de prevenire poate să ducă la creşteri care sunt dincolo de controlul nostru şi să nu putem să mai stăpânim situaţia. Ne-am aşteptat la creşteri, toată lumea ştia că relaxarea aduce creşteri, dar depinde aceste creşteri cât de persistente sunt, cât de abrupte sunt şi care este impactul lor pe sistemul sanitar. (…) Noi trebuie să vedem creşterea cât de constantă este. (….) Nu ar dori nimeni să revină asupra măsurilor de relaxare, dar dacă ai o creştere semnificativă care nu poate fi controlată sub nicio formă, poate aceste măsuri vor fi luate. Nimeni nu doreşte acest lucru de noi depinde dacă vom ajunge acolo sau nu ”, a afirmat şeful DSU.

Raed Arafat s-a referit și la faptul că tot mai multe persoane neagă pe internet existența coronavirusului, iar asta poate duce, în cele din urmă, la o ignorare a măsurilor, ceea ce echivalează cu creșterea numărului de infectări.
„Poate din cauza tuturor dezinformărilor şi datelor false care se răspândesc pe reţelele de socializare şi a dezbaterilor în care apar oameni (…) care combat măsurile de prevenire şi de distanţare fără să aibă dovezi ştiinţifice care să le sprijine aceste opinii la acest moment, aşa că e de înţeles că populaţia devine derutată şi poate unii chiar cred că ne putem întoarce la viaţa dinaintea acestei, cu ghilimele, conspiraţii” a mai declarat şeful DSU.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, sâmbătă, 275 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus în România, bilanţul ajungând la 21.679 S-au înregistrat şi 14 noi decese, numărul total fiind de 1.394.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea