Raed Arafat despre startul sezonului turistic. Recomandări pentru concediu, în vremuri de pandemie

Mesaj clar al doctorului Raed Arafat pentru românii care se gândesc la concediile din vară. Românii să-și petreacă zilele libere în România, pentru a nu risca să fie blocați în aeroporturi aglomerate cu oameni din toată lumea. Dacă rămân în țara lor, românii s-ar expune mai puțin pericolelor care pândesc în această perioadă, dar ar ajuta și economia românească.

Oamenii să îşi calculeze că vor face vacanţa acasă. Adică acasă, în România, nu acasă la ei neapărat, dar în România. Şi asta din două motive: este mult mai uşor să lucrezi la acest lucru şi eviţi să stai blocat printr-un aeroport. În plus, este un sprijin pentru industria noastră, care are nevoie de noi acum. Când va începe şi cum va fi, chiar nu pot să spun până nu vedem evoluţia virusului. Însă, clar că nu din 1 mai”, a declarat Raed Arafat, joi seară, la Antena 3.

În ceea ce privește startul sezonului turistic, din acest an, în vremuri de pandemie, Raed Arafat a declarat că nu poate înainta o dată certă, dar sigur este că de 1 Mai lucrurile trebuie să decurgă altfel decât înainte de coronavirus: ”Cei care şi-au calculat că mergem la mare pe 1 mai, mergem şi facem totul de 1 mai, cum făceam până acum, asta cu siguranţă nu. După 15 mai se vom anunţa măsurile şi se va şti aproximativ pe unde ţintim relaxarea unor măsuri pe partea turistică. Acum e prea devreme”.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes