Raed Arafat: Duminică seară, 1.815 cazuri confirmate cu coronavirus şi 43 de decese

43 de români au fost uciși de coronavirus de la începutul crizei în România iar 1815 persoane  au fost confirmate cu infecție cu coronavirus. Acestea sunt ultimele informații transmise duminică seară de secretarul de stat Raed Arafat.

 Ultimul pacient decedat este un bărbat de 72 de ani din Arad, diagnosticat cu coronavirus, dar care suferea de bronhopneumonie şi insuficienţă cardiacă. Bărbatul nu a fost plecat în străinătate şi nici nu a intrat în contact cu vreun caz confirmat.

Secretarul de stat Raed Arafat a adăugat ă 206 persoane s-au vindecat de COVID 19, însă sunt și 52 de români la Terapie Intensivă, ceea ce înseamnă că starea lor este deteriorată.

Totodată, Raed Arafat a anunţat că a fost emis un ordin care stabileşte reguli pentru internarea pacienţilor care se prezintă la UPU şi la spital. De acum, orice pacient este considerat suspect de Covid -19 şi personalul medical are obligaţia să se echipeze și să se comporte ca și cum are în față un bolnav confirmat coronavirus.

„Refuzul de internare a unui pacient care are nevoie de îngrijiri spitaliceşti cade sub incidenţa penală. Atragem atenţia managerilor, medicilor că pacienţii nu pot fi refuzaţi pe motiv că nu există confirmarea sau infirmarea faptului că sunt pozitivi sau negativi Covid”, spune Arafat.

De asemenea, conform Ordonanței Militare 4, medicii și asistenții nu vor putea refuza detaşarea la alte spitale care au deficit de cadre.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes