Raed Arafat, mesaj ferm despre măsurarea temperaturii la intrarea în magazine: ”TREBUIE să ne obișnuim”

Trebuie să învățăm să conviețuim cu virusul iar ca să nu ne îmbolnăvim trebuie să învățăm și să practicăm măsurile adoptate în ultimele două luni. Măsurarea temperaturii este una dintre condițiile pe care trebuie să le acceptăm în această perioadă, evitarea cozilor, a aglomerațiilor și purtarea măștii atunci când intrăm în spații închise sau ne aflăm în locuri cu un număr mare de persoane pe care nu le cunoaștem sau le cunoaștem, dar nu sunt din familia restrânsă.

Într-o intervenție la Digi 24, dr. Raed Arafat a menţionat că unii oameni nu vor să li se măsoare temperatura atunci când intră într-un supermarket, însă o astfel de măsură e necesară în punctul în care ne aflăm.

A apărut o abordare interesantă cu luatul temperaturii. Am fost sunat de o persoană care mi-a spus că nu este corect… Eu cred că trebuie să ne obişnuim cu aceste lucruri. Este normal ca în faza asta, dacă intri cu febră, pui în risc viaţa altora. Această măsură este foarte normală. Există un curent care îndeamnă oamenii să refuze acest lucru. Eu când mă duc la Minister, portarul nu deschide bariera până nu îmi ia temperatura”, a declarat dr. Raed Arafat la Digi 24.

Raed Arafat a adăugat că trebuie să ne învățăm să trăim cu virusul iar pentru a nu ne îmbolnăvi, fiecare din noi trebuie să dea dovadă de atenție, responsabilitate și precauție: “Noi trebuie să învăţăm să convieţuim cu acest virus, nu să revenim la situaţia de dinainte. O creştere controlabilă nu ar fi o problemă, o creştere necontrolabilă ar fi o problemă, atunci înseamnă că am eşuat. (..)Cei care nu au înţeles în weekend, fără să generalizăm, astfel de comportamente riscul lor este să crească numărul cazurilor şi încetinirea măsurilor de relaxare. Noi trebuie să învăţăm să convieţuim cu acest virus, nu sa revenim la situaţia de dinainte. O creştere controlabilă nu ar fi o problemă, o creştere necontrolabilă ar fi o problemă, atunci înseamnă că am eşuat. Acum noi suntem printre ţările care au trecut cu un impact mai uşor”.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea