Raport al Ministerului Familiei: 1000 de cazuri de violență domestică raportate la linia verde creată de instituție

Ministerul Familiei a lansat anul trecut, în premieră pentru România, un helpline în care victimele violenței domestice pot cere sprijinul autorităților. Potrivit ministrului Gabriela Firea, 1000 de cazuri au fost sesizate prin intermediul acestei linii telefonice.

Într-o declarație publică, Gabriela Firea, ministrul Familiei, susține faptul că inițiativa de a lansa acest helpline a fost una benefică pentru persoanele, victime ale violenței domestice. „Numărul de telefon care vine în sprijinul victimelor a început să funcționeze. La acest sfârșit de an am avut un număr record de apeluri. S-au înregistrat aproape 1000 de apeluri din partea femeilor care au fost agresate de parteneri sau din partea famiilor, vecinilor sau cunoscuților care au aflat despre astfel de cazuri„ susține Gabriela Firea.

Totodată, ministrul Gabriela Firea a vorbit și despre măsurile pe care instituțiile subordonate Ministerului Familiei le-au luat pentru a veni în sprijinul victimelor violenței domestice. „În cazul în care sunt și copii situația se complică, dar noi avem soluții. Avem 42 de locuințe protejate care pot să ofere acestor victime, nu doar o zi două, poate mai chiar mai mult de un an. Oferim hrană, servicii de sănătate și de educație pentru mame și copii. Oferim și suport juridic și psiholgic și ajutor pentru găsirea unui loc de muncă. Fac apel în continuare la dumneavoastră pentru a folosi această linie de ajutor acest helpline pentru a anunța aceste situații.” a mai spus Gabriela Firea.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes