Raport regional, COVID 19: Copii sănătoși

Niciunul dintre cei doi copii din Galați, suspecți de coronavirus, nu este infectat, anunță autoritățile din acest județ. Atât copilul de 5 ani cât și cel de 3 ani, internați zilele trecute în Spitalul de Boli Infecțioase, suspecți de coronavirus, la acel moment, sunt sănătoși, testele pentru depistarea coronavirusului fiind negative.

Rezultatele analizelor prelevate de la fetița suspectă de coronavirus au venit marți dimineață iar, potrivit acestora, mica pacienta nu este infectată cu coronavirus.  Fetița de 5 ani a fost adusă sâmbătă noapte la Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi după ce a început să prezinte febră şi durere în gât, la o zi de la venirea din Italia, din regiunea Lombardia, unde a fost cu familia ei. Fetiţa a fost preluată cu izoleta şi internată alături de mama ei. Rezultatul a fost negativ și în cazul copilului de trei ani internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Galați, un copil ai cărui  părinți sunt în izolare la domiciliu, după ce au călătorit la Veneția. Copilul nu a călătorit în Italia, însă duminică a început să se simtă rău și a fost transportat cu izoleta la spital. Marți, rezultatele  analizelor efectuate au arătat că micuțul nu este infectat cu coronavirus.

În județul Galați, 429 de persoane sunt izolate la domiciliu în timp ce 4 persoane sunt în carantină în centrul pus la dispoziție de autorități iar cinci persoane, între care cei doi copii de 3 și 5 ani, sunt internați în Spitalul de Boli Infecțioase.

Crește și în celelate județe numărul persoanelor izolate la domiciliu după ce au revenit din țări în care se semnalează cazuri de coronavirus. La Buzău sunt 90 de persoane monitorizate de DSP iar în Vrancea, numărul persoanelor izolate la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile a ajuns la pragul de 100. Este vorba despre oameni care au venit din zone afectate, dar care stau acasă preventiv, fără să aibă vreun simprom de boală. În Vrancea, deși numărul persoanelor izolate e mai mare decît la Buzău, nu a fost nevoie să se intervină de urgență cu izoleta, nici o persoană neaflându-se în carantină.

Tags: ,

Ți-ar putea plăcea