Raportul orei: tânărul depistat pozitiv, stare bună/românii iau cu asalt TelVerde/Japonia: echipajul de pe navă este bine

Tânărul din Gorj, confirmat cu virusul COVID-19, aflat în carantină la Institutul Matei Balș, este în continuare asimptomatic, starea lui fiind bună, potrivit unei informări transmise vineri de Grupul de Comunicare Strategică.   Bărbatul este monitorizat permanent, supravegheat medical și izolat total față de restul pacienților din unitatea medicală. Restul probelor prelevate de la suspecți de coronavirus au ieșit negative, astfel că în România nu mai este nici un alt caz de boală în afara celui confirmat la Gorj.  

Pe de altă parte, autoritățile anunță că de la operaționalizarea liniei telefonice TELVERDE 0800800358 destinată cetățenilor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu virusul COVID – 19  au fost primite 3.611 apeluri de la persoane care au solicitat informații despre modalitățile de prevenție, dar și despre calea de urmat în cazul în care există suspiciuni asupra contractării virusului.
În acest moment, la nivelul întregii țări, 182 de persoane se află în carantină, iar 8231 de persoane sunt monitorizate la domiciliu.  

De asemenea, conform informațiilor comunicate de către autoritățile locale Ambasadei României la Tokyo, șapte din cei nouă cetățeni români, membri ai echipajului navei de croazieră Diamond Princess, au fost debarcați și transferați într-o facilitate specială în localitatea Wako, prefectura Saitama, în apropierea orașului Tokyo. Starea lor de sănătate este bună. Aceștia au fost testați pentru infecția cu COVID-19, rezultatele analizelor fiind negative. Ca măsură de prevenție suplimentară, aceștia vor fi supuși unei noi perioade de carantină de 14 zile. 

Doi cetățeni români au rămas pe navă, ca parte a echipajului esențial necesar pentru mentenanța vasului. Starea lor de sănătate este bună. Cu privire la cei doi cetățeni români infectați cu COVID-19 și spitalizați în Japonia, MAE precizează că starea lor de sănătate este în continuare bună. În ceea ce privește situația celor șase cetățeni români care au revenit în România în data de 22 februarie 2020, aceștia sunt în carantină, monitorizați în permanență, iar starea lor de sănătate este bună, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea