Raportul zilei: 52 de români în carantină, testați pentru coronavirus

52 de români sunt în carantină, marți dimineață, fiind testați pentru coronavirus. De asemenea, 11.235 de persoane sunt în izolare la domiciliu după ce au venit din zone lovite de coronavirus. Din cele 17 cazuri de infectare diagnosticate până în prezent, 5 persoane au fost deja externate, iar cei internaţi au o stare bună. O atenție deosebită se acordă persoanelor în vârstă și care au alte afecţiuni.

Până astăzi, 10 martie, la nivel naţional au fost confirmate 17 cazuri de cetăţeni infectaţi cu virusul COVID – 19 (coronavirus) pe teritoriul României. Dintre cei 17 cetăţeni care au contactat virusul, 5 sunt declaraţi vindecaţi şi au fost externaţi. Toţi pacienţii internaţi au o stare generală bună, iar persoanele în vârstă şi care au boli cronice sunt monitorizate cu atenţie. Aceştia sunt internaţi în spitale din Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara şi Craiova. Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 52 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contractat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 11.235 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi sub monitorizare medicală”, anunţă Grupul de comunicare Strategică.

Până la data de 9 martie 2020, au fost raportate 11 577  de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveţia, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania şi Regatul Unit.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea