Rată de pozitivare de aproape 40% de ieri până azi. Două județe au trecut în zona verde

Rată crescută de pozitivare la testele făcute de ieri până azi în România. O tendință cu care ne-am obițnuit în fiecare zi de luni, din cauză că duminica se fac puține teste.

3.826 de cazuri noi de infectare sunt raportate astăzi, în condițiile în care în ultimele 24 de ore s-au făcut 9.785 de teste. Dintre acestea, 7.039 de teste s-au realizat în baza definiției de caz și a protocolului medical și 2.747 la cerere.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 434 de persoane au fost reconfirmate pozitiv

Cele mai multe cazuri de infectare au fost raportate, în ultimele 24 de ore, în București – 522 de cazuri noi, Constanța – 335, Iași – 243 și Argeș – 226.

Pe harta incidenței se remarcă două județe, după cum se poate observa în graficul de mai jos, a căror rată cumulată a scăzut sub pragul de 1,5 cazuri la mia de locuitori și au intrat în zona verde.

Numărul deceselor se menține, însă, la un nivel ridicat. 131 de oameni au murit în ultimele 24 de ore.

131 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 3 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 4 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.261. Dintre acestea, 1.251 sunt internate la ATI. 

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea