Reacții în direct, la Medika TV, despre măsura scăderii punctului de serviciu pentru medicii de familie și din ambulator. Dr. Cosmin Alexandrescu, președinte APMA: „E o măsură lipsită de logică”

Dezbaterile cu privire la decizia Casei Naționale de Asigurări de Sănătate de a reduce punctul de serviciu pentru medicii de familie și din ambulator au continuat la Medika TV. Invitat în cadrul emisiunii „Sistemul Medikal”, dr. Cosmin Alexandrescu, președintele Asociaţiei Profesionale a Medicilor din Ambulator a comentat această propunere legislativă. 

„Este pentru prima dată când se întâmplă acest lucru şi nu văd justificarea în condiţiile în care România susţine că are o creştere economică. Dacă ai o creştere economică şi în acelaţi timp eşti pe penultimul loc în UE din punctul de vedere al alocărilor bugetare pentru sănătate, cum îţi permiţi să scazi finanţarea la sănătate? Probabil că ne dorim ultimul loc, care să nu fie concurat de nimeni”, a declarat medicul Cosmin Alexandrescu, la Medika TV.

Mai mult, în opinia dr. Cosmin Alexandrescu această propunere este una nejustificată și care nu are logică. „Este o măsură lipsită de logică şi din cauza faptului că singura posibilitate de optimizare a cheltuielilor în sistemul de sănătate este aceea prin care reduci internările evitabile sau nenecesare. Or, pentru a putea reduce aceste internări care sunt mai costisitoare, nu ai altă cale decât oprirea pacientului la nivelul medicului de familie, respectiv al ambulatoriului de specialitate” a mai spus dr. Cosmin Alexandrescu. 

Totodată, acesta a atras atenția cu privire la lipsa de medici din ambulatorii dar și din cabinetele de medicină de familie. 

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea