Recuperarea după cardiologia intervențională. În cât timp revin pacienții  la rutina zilnică?

Procedură minim invazivă, cardiologia intervențională permite recuperarea rapidă a pacienților. Singura recomandare semnificativă este expunerea graduală la efort. Tehnica este utilizată cu succes în cadrul Ponderas Academic Hospital.

„După montarea unui stent coronarian noi lăsăm pacientul acasă, într-un timp scurt. După un infarct, el își reia exercițiul fizic treptat.  După o lună de zile, lucrurile intră complet în normal, dar rutina pe care o facem cu toții, se poate relua de a doua zi, bineînțeles fără efort prea mare” a explicat la Medika TV, dr. Andrada Bogdan, medic primar cardiolog în cadrul Ponderas Academic Hospital.

Recomandarea medicilor este ca pacienții care au fost tratați cu ajutorul cardiologiei intervenționale este să facă mișcare. Expunerea la efort trebuie să fie însă treptată.

„Sportul se poate relua imediat, fără restricții deosebite. Gradul de efort trebuie reluat treptat și să facă acel efort de tip cardio, bun pentru inimă. Nu acela cu ridicat de greutăți brusc, care să tensioneze inima și vasele” a mai spus dr. Andrada Bogdan.

Monitorizarea bolilor cardiovasculare este însă permanentă, pentru a evita eventualele complicații. Pacientul trebuie să vină regulat la controale medicale, pentru a ști cum evoluează starea sa de sănătate, specialiștii Ponderas Academic Hospital le sunt mereu alături cu cele mai bune sfaturi medicale.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea